soviet100 napisał:Tak wiem znowu po mnie pojedziecie bo proponuję technicsa i tak też uczynię .
B&W bardzo dobre kolumny made in England .
Nie bierz żadnego grundinga czy coś podobnego to były firmy niszowe .
Przede wszystkim nie kupuj amplitunera nikt nigdy dobrze ich nie robił .
Najlepiej zestaw Wzmacniacz + tuner .
nie, wcale nie pojadę po Tobie dlatego, że oferujesz technicsa - bo technics też miał kilka ciekawych konstrukcji i ogromne doświadczenie audio, ale dlatego że nie masz doświadczenia z innymi firmami jak np Grundig, rozumiem że opluwanie Grundiga poparte jest doświadczeniem przesłuchania Twoich 5 wzmacniaczy które obecnie masz w domu,
..."Grundig firma niszowa"... - tutaj to rozbawiłeś mnie na dobre...
moja opinia opiera się na tym że posiadam w domu praktycznie wszystko z tzw. "Złotych Lat Sprzętu Audio" co zbudował Grundig, począwszy od prostego V1000 a skonczywszy na Fine Arts A-9000, ale nie tylko z Grundiga bo i z Telefunkena, Sansui i Luxmana, Marantza i inne..
a co do kolegi TEMP67 to amplituner który kupił wcale nie był w takim złym stanie, miał kilka drobnych usterek, które zostały naprawione małym kosztem, poza tym sam widziałeś co było w aukcji napisane - "sprzęt sprawny w stanie kolekcjonerskim" - co jak się okazało niestety nie było prawdą i nikt nie jest wróżką żeby przewidzieć że sprzedający nie opisał rzetelnie przedmiotu,
a tak miedzy nami, to dam sobie rękę obciąć że ten ITT zagrał o niebo lepiej jak ten technics który mu oferowałeś, to w ogóle nie była ta klasa sprzętu - ze znaczą przewagą dla ITT.
technics su-v670psx - to kawał maszyny w klasie AA ale niestety nie do tych kolumn, przecież ten wzmacniacz rozniesie te kolumienki jest za mocny,