przegladnałem alledrogo i jest kilka pozycji, amplitunerów które poleciłbym:
SABA 9140 - kawał amplitunera, mozesz jeszcze próbowac cos utargowac, moim zdaniem to te amplitunery sa warte sporo wiecej i nie wiem dlaczego sprzedaja sie tak tanio - jest to wielka zagadka, jest zbudowany bardzo solidnie i jest wielki
gra porównywalnie do SABY 9241 , tyle tylko ze nie wiem jak sie bedzie sprawował przedwzmacniacz gramofonowy, bo nigdy nie próbowałem ale wzmacniacz i tuner ma świetny wiec zakładam ze reszta też bedzie na poziomie,
kolejna pozycja to
Luxman R-1050 - luxman firmy nie trzeba reklamowac, mam model R-1070 i wszystko dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, osobiscie uważam że jest śliczny i dzwięk bardzo dobry i zaproponowana SABA wcale nie ma sie przy nim czego wstydzic a moze wypada nawet lepiej brzmieniowo, ale raczej na luxmana bym nie liczył bo pewnie osiadnie dosc wysoka kwote a tobie musi jeszcze zostac na sensowne kolumny,
wtrace jeszcze że troche to robimy od nie od tej strony co trzeba - w pierwszej kolejnosci powinienes kupic kolumny potem amplituner na koncu gramofon
taka jest kolejnosc i waga elementów jezeli chodzi o znaczenie w brzmieniu,
no ale damy rade,
Kolejna ciekawa pozycja to na pewno
Telefunken R-200, świetnie brzmiacy amplituner, choc moze designem troszke młodszy od gramofonu, ale też srebrny, brzenie bardzo dobre, to jest jeszcze ta stara dobra szkoła
poleciłbym jeszcze
Duala CR-1780 srebrny - ładny ale trzebaby przestrajać i jeden róg udziubany
to co mi wpadło w oko, pamietaj ze lepiej zostawic jak najwiecej na kolumny,